Heves Vármegye Zöldgazdaságáért díjakat adományozott a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara január 17-én tartott gyöngyöshalászi konferenciáján, melyeket Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár és File Sándor a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, a Szénrégió Bizottság elnöke adott át.

Már hár éve zajlik és 2029-ig tart a LIFE-IP North-HU-Trans projekt, melyben a HKIK együtt dolgozik az Energiaügyi Minisztériummal, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel és még további 19 konzorciumi taggal. A program keretében zajlik a mátrai erőmű és régiójának fenntartható igazságos átmenetére irányuló zöld jövőkép kialakítása.

A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a LIFE-IP North Hu-Trans projekt keretében a Heves Vármegye Zöldgazdaságáért díjat.

Heves Vármegye Zöldgazdaságáért díjban részesült az Eco Dynamic Kft. A díjat átvette László Márk ügyvezető

Az Eco Dynamic Kft. kenőanyagok kereskedelmével, és kenéstechnikai szolgáltatásokkal foglalkozik.
Fluid Management programjuk az optimalizált technológiai folyamatok alkalmazásával támogatja a felhasználók műszaki, gazdasági és környezetvédelmi célkitűzéseinek elérését.
A bármely gazdasági ágazatban használatos technológiai folyadékokra illeszthető tisztaságnővelő technológiájukkal csökken a veszélyes hulladékok képződése, ezáltal környezetkímélőbb az üzemeltetés. Monitoring rendszerükkel – szenzor adatok folyamatos kiértékelésével – a karbantartás- és a kenőanyagköltségek optimalizálhatók.
Innovatív technológiájuknak köszönhetően a Heves vármegyei vállalkozások jelentősen csökkenthetik a kenőanyagköltségeiket, a karbantartási költségeket, s nem utolsósorban a keletkezett veszélyes hulladékok mennyiségét, s a termelésük környezetre gyakorolt hatását.

Share This

Megosztás

Tetszett? Ossza meg!